تمیز کردن آشپزخانه و کابینت ها

همیشه زودتر از آن چیزی که فکر می کنیم فصل بهار فرا می رسد. بهتر است که دست روس دست نگذاریم و آمدن دوباره این فصل را جشن بگیریم. حال زمان خانه تکانی است شما این کار را از کجا شروع خواهید کرد؟

تمیز کردن آشپزخانه

اکثر خانمهای خانه دار آشپزخانه را در اولویت قرار می دهند. این مکان جایی است که اکثر وقت آنها در آن می گذرد. می توانید امسال برای انجام این کار راه حل تازه ای را بکار بندید. ما در این مطلب قصد داریم تا روش های جدیدی را برای تمیز کردن آشپزخانه به شما معرفی کنیم تا با بکار گیری آنها بتوانید آشپزخانه ای با نظم و نظافت برای خود بسازید.

1-      برای نگه داری مواد خوراکی بهتر است که پلاستیک را کنار گذاشته و بیشتر از ظروف شیشه ای استفاده کنید. بدترین منظره ای که در کابینت آشپزخانه شما می تواند بوجود بیاید انبار شدن تعداد زیادی پلاستیک بر روی هم می باشد. ظروف پلاستیکی عمدتا بعد از گذشت مدتی کوتاه کدر می شوند و هر چقدر آنها را بشویید هیچ تغییری نمی کنند اما برعکس آنها ظرفهای شیشه ای می باشند که بسیار کمتر کدر می شوند و شما می توانید به راحتی با شستن کاری کنید که آنها دوباره کاملا نو به نظر برسند.

2-      کابینتی که در زیر سینک ظرفشویی قرار گرفته عمدتا برای نگه داری سطل زباله و مواد شوینده و بکار گرفته می شود. اصول این قسمت از آشپزخانه بدلیل کاربردی که برا آن در نظر گرفته می شود بسیار نامرتب می باشد. برا سروسامان دادن به این قسمت از آشپزخانه نیاز به یک برنامه ریزی اساسی دارید. شاید در سالهای گذشته برای این قسمت وقت زیادی را صرف نکرده باشید اما بهتر است که امسال چنین نباشد. یکی از کارهایی که می توانید انجام بدهید طبقه بندی کردن زیر سینک می باشد برای قرار دادن وسایل مختلف. همچنین می توانید در این قسمت از کابینت کشوهایی را قرار بدهید. برای این کار می توانیداز کشوهای آماده ای که در بازار وجود دارد بهره ببرید و یا با کمک یک استاد نجار کشوهایی را برای این قسمت بسازید.

3-      زمان رسیدگی به داخل کشوها می باشد. سعی کنید داخل کشوها را از آن حالت ریخت و پاشی که دارند در بیاوید البته برای این کار لازم نیست که تعدادی از وسایل را دور بریزید. وسایل را بسته به نیاز خود دسته بندی کنید و دوباره درون کشوها بگذارید. برای انجام این دسته بندی وسایلی را بیشتر از آنها استفاده می کنید را در دسترس و وسایلی که استفاده کمتری دارند را دورتر قرار بدهید. برای نمونه می توانید در قسمتی تما قاشقها را قرار داده و در آن بخش چیز دیگر را قرار ندهید.

4-      بر اساس نیاز خود وسایل را دسته بندی کنید. برای این کار این موضوع که هر وسیله برای چه کاری و در کجا استفاده دارد می تواند اهمیت داشته باشد. برای نمونه می توان گفت که وسایلی را که از آنها برای پخت و پز استفاده می کنید مانند ادویه جات و روغن را باید در جای نزدیک به گاز قرار بدهید تا در هنگام آشپزی نیازی نباشد که بدنبال آنها بگردید.

5-      اکثر اوقات جایی برای گذاشتن درهای قابلمه پیدا نمی شود. احتمالا دلیل اینکه در یک کابینت تعداد زیادی در قابلمه روی هم قرار می گیرد همین است و هنگامی که قصد داریم یکی از آنها را برای استفاده برداریم همه بر روی زمین میریزند. پس بهتر است که بدنبال یک راه حل خوب باشیم. بهتر این است که درهای قابلمه را در قسمتی از آشپزخانه که کمتر در دید است به عنوان مثال در آشپزخانه های غیر اپن پشت در جایی برای آویزان کردن آنها تعبیه کنید.

6-      اگر شما در آشپزخانه تان جای کافی را برای همه وسایل ندارید ما یک پیشنهاد بسیار مناسب برای شما داریم. استفاده مناسبی را از دیوارهای آشپزخانه داشته باشید. برخی از وسایل را می توانید توسط گیره هایی به دیوار آویزان بنمایید. حال فضای جدیدی برای قرار دادن وسایل بدست آورده اید و همچنین کابینتهای شما نیز مقداری خلوت تر می شوند. با این کار هم فضای جدیدی به آشپزخانه خود اضافه می کنید و هم دیوارهای را به آثاری هنری تبدیل می نمایید. اگر وسایلی را که از دیوار آویزان می کنید دارای رنگ بندی باشند دیوارهای زیباتری نیز خواهید داشت.

7-      اگر برای انجام آشپزی گاهی از کتابها و مجلات مخصوص استفاده می کنید بهتر است که در آشپزخانه جایی را برای آنها تعبیه کنید. برای دسته بندی آنها می توانید بر اساس تاریخ آنها را بطور مثال از چپ به راست بچینید تا در هنگام استفاده برای پیدا کردنشان دچار مشکل نشوید.

8-      مقداری آشپزخانه خود را خلوت تر کنید. به زبانی دیگر می توان گفت وسایلی را که مدتهای طولانی است که از آنها استفاده نمی کنید را از آشپزخانه خارج کرده و به انبار منتقل کنید. به خاطر داشته باشید که در یک آشپزخانه خوب همیشه نظم حاکم است و وسایلی که بیشتر استفاده می شوند با نظم چیده مان می شوند. سعی کنید لوازمی را که بیشتر جنبه تزئینی پیدا کرده اند و استفاده ای ندارند را در انبار بگذارید. بطور مثال اگر از قهوه ساز خود هر سال یک مرتبه استفاده می نمایید لازم نیست که آن را در کنار وسایلی قرار دهید که استفاده زیادی دارند.

نکاتی طلایی برای تمیز نمودن آشپزخانه

یکی از مسائلی که توجه خیلی از افراد را به خود جلب می کند, جرمی است که در اثر جمع شدن مواد معدنی و آهکی موجود در آب درون کتری و یا سماور بوجود می آید. برای رفع آن ها مقدر سرکه را با آب بصورت مساوی مخلوط کنید و درون سماور یا کتری بریزید و بگذارید تا حدود 30 دقیقه بجوشد تا این رسوبات جدا شوند و یا حتی می توانید سماور و کتری خالی را برروی حرارت قرار دهید و سپس آن ها را با آب خونک پر کنید تا جرم ها جدا شوند.

هرگز چاقو و چنگال ها را مانند سایر ظرف ها نشویید یعنی آن ها را برای مدت زیادی در آب نگاه ندارید و پس از شستن سریعا آن ها را خشک کنید. برای شستن آن ها بهتر است از آب ولرم و مواد ظرفشویی معمولی همراه با یک ابر نرم استفاده کنید. این کار باعث می شود آنها زیبایی خود را در دراز مدت از دست ندهند.

برای تمیز کردن وسایل, سطوح مختلف و کابینت ها بهتر است از مواد شوینده ساده و کم خطر استفاده کنید.

در دراز مدت عوامل مختلفی مانند رطوبت هوا و سایر شرایط محیطی برخی از قارچ ها در آشپزخانه رشد کنند برای نابودی آن ها می توانید از محلول زیر استفاده کنید:

در یک ظرف مناسب 1 قاشق چایخوری جوش شیرین را به همراه یک قاشق چایخوری الکل و مایع ظرف شویی و مقداری آب بریزید و سپس با یک تکه ابر این مایع را روی سطوح مورد نظر بکشید و بگذارید چند دقیق روی آن سطح بماند و سپس آنها را با یک ابر خیس تمیز کنید و در انتها نیز با یک دستمال مناسب و تمیز نخی آب باقی مانده را جمع آوری و سطح را خشک کنید, حتما عمل خشک کردن را انجام دهید چون رطوبت باعث رشد قارچ و باکتری ها می شود. درضمن بجای استفاده از محلول بالا می توانید از مقداری معادل هفتاد و دو پیمانه بوراکس که در یک گالن آب گرم ریخته شده است نیز بهره ببرید.

1 نظر

  1. خیلی ممنون از مطلبتون. خیلی کامل بود.

یک نظر بگذارید